„Защитени ли са наистина защитените зони в България” е темата на дискусия в Русе

06:53, 28 окт 15 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 28 октомври, от 18 часа в Екомузей с Аквариум ще се проведе дискусия на тема „Защитени ли са наистина защитените зони в България?”, съобщават от РИМ- Русе. Дискусията се провежда в рамките на гостуването на изложбата „Натура 2000 – най-доброто от природата на България и Европа” в Русе.

Събитието се организира от Българска фондация „Биоразнообразие”, в партньорство с Регионален исторически музей – Русе, Туристическо дружество „Приста” и ще засегне важни въпроси, като: какво представлява Натура 2000; реална или само „на хартия” е защитата на защитените зони у нас;

Какви са възможностите, които екологичната мрежа дава за осигуряване на ползи за местната общност чрез развитие на отговорен туризъм, в съзвучие с опазването на природата като фототуризъм и наблюдение на птици.

Лектори: Стефан Аврамов – експерт „Защитени територии и видове”, Българска фондация „Биоразнообразие”; Михаил Михов – експерт по туризъм, Туристическо дружество „Приста”, съобщават още от РИМ- Русе.

Дискусията се организира по проект „Участие за природа”, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Проектът се изпълнява от Българска фондация „Биоразнообразие”, в партньорство с Екологично сдружение „За Земята“ и мрежа за гражданско действие „Блулинк“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама