Парното в София може да заработи по-рано

20:30, 09 окт 15 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парното за клиентите на „Топлофикация София” може да бъде пуснато преди общото включване на отоплението в столицата при изразено желание от страна на столичани, съобщиха от дружеството.

За да бъде включено то по-рано, желаещите трябва да предоставят заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост в Деловодството на обслужващия ги топлорайон. Процедурата се заплаща от клиентите. Чрез тази мярка се избягва възможността за предварително пускане на отоплението в съответната сграда по еднолично решение и без знанието и съгласието на цялата етажна собственост, обясняват от „Топлофикация”.

Детските градини, училищата и здравните заведения също могат да поискат включване на парното преди началото на отоплителния сезон в София. За целта е необходимо директорът на съответната институция да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

От дружеството напомнят, че отоплението в София се очаква да заработи, когато среднонощната температура в три последователни дни е по-ниска от 12 градуса и прогнозата от Националния институт по метеорология и хидрология отчете трайно застудяване.

Преди началото на отоплителния сезон клиентите на „Топлофикация София” трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. В противен случай парното няма да бъде включено в сградите, които не са изпълнени изискванията.

Радиаторите трябва да са с максимално отворени вентили, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, напомнят от „Топлофикация”. Клиентите трябва да проверят и електронните си уреди за дялово разпределение. Ако дисплеят им е угаснал, те трябва да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма, уточняват от дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама