Съдът остави в ареста Пиже и сина му (снимки)

18:26, 09 окт 15 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд остави в ареста Трайчо Василев - Пиже и сина му Владимир Андонов, които на 6 октомври нападнаха журналистически екип на Нова ТВ в Самоков. Те са обвинени за хулигански действия и съучастие, които грубо нарушават обществения ред. За това си деяние могат да получат до 5 години затвор. Другите двама подсъдими Ангел Ангелов и Иво Василев (другият син на Пиже) бяха пуснати под парична гаранция в размер на 1000 лева, предаде репортер на София Topnovini.bg.

На мярката бяха дошли над 15 роми от Самоков, които чакаха да чуят решението на съда. Те не проявиха агресия, но заявиха пред журналистите, че повече няма да гледат Нова ТВ.

Припомняме, че във вторник Василев и негови приятели нападнаха екип на телевизията, който беше отишъл да прави репортаж в ромската махала на Самоков. За съда е непонятен отказът за интервю на Трайчо Василев, след като е кандидат за общински съветник. Съдът прие, че е извършено агресивно поведение над журналистите и има реална обществена опасност от извършването на ново престъпление от подсъдимите.

Събраните доказателства се основават на свидетелски показания на екипа на Нова ТВ и на още над 12 души, които присъстват по време на агресивните прояви.

Защитата на обвиняемите поиска по-лека мярка, смятайки че искането за лишаване от свобода е неоснователно. По думите на адвоката на Пиже „анализът на доказателствата блести с противоречивост и повърхност“. Според него съдебното производство е водено необективно под натиска над медиите. Той каза още, че напрежението сред ромите е съществувало пред дома на Василев още преди Пиже да се появи.

Самият обвиняем заяви пред съда, че е „възможно в тълпата да съм ги избутал“ и обясни, че къщата му е била „нападната“ от журналисти, при което той е извикал други хора пред дома си.

Трайчо Василев се е отказал на 7 октомври от имунитета си и от кампанията за общински съветник, стана ясно в хода на делото. Той е многократно осъждан и има едно висящо дело. Останалите обвиняеми не са осъждани досега.

При обжалване на решението на Софийския градски съд пред Софийския апелативен съд делото ще бъде на 15 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама