Над 400 души се включиха в XVI конгрес на Българската асоциация по радиология в Пловдив

17:57, 09 окт 15 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 400 души се включиха в XVI конгрес на Българската асоциация по радиология в Пловдив днес, съобщи председателят на конгреса и ръководител на Отделението по образна диагностика към УМБАЛ "Свети Георги" доц. д-р Николета Трайкова. По думите й към форума е имало небивал интерес.

80 лектори, от които 61 българи и 19 чужденци, взеха участие в образователната програма. Събитието бе спонсорирано от 19 фирми.

"Особено горди сме от сътрудничеството с Европейското дружество по радиология тази година. Ясно представените образователни нужди на нашата асоциация доведоха до решението на Изпълнителното бюро на European Society of Radiology (ESR) - България, да бъде първи бенефициент на програмата Инициатива за продкрепа на ESR", обясни доц. Трайкова.

За първи път Европейското училище по радиология ESOR интегрира курс в национален конгрес, предоставяйки го на младите рентгенолози от страната. Темата на курса бе "Абдоминална образна диагностика". Отново за първи път конгресът интегрира образователна сесия, съорганизирана съвместно с ESR.

Тази година форумът съвпадна и със 120-годишнината на рентгеновите лъчи – откритие, което промени медицината и света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама