Обвинителен акт за пиян шофьор от Сливен, съборил ограда

17:29, 09 окт 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвинителен акт срещу Станимир М., на 39 г. от  Сливен внесе Районна прокуратура-Пловдив. Актът е за управление на моторно-превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от Наказателния кодекс. Станимир М. е осъждан общо четири пъти за престъпления от общ характер, които са различни от горното деяние.

На 12 юни 2015 г. в заведение в с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив, Станимир М. отишъл със свой познат. Там изпил около 200 грама алкохол, след което работещата в заведението служителка, отказала да му сервира още питиета и му предложила кафе.

Към 19 часа Станимир М. си тръгнал от заведението и се качил  в личния си автомобил „Фолксваген Голф“ с пловдивска регистрация. Потеглил с автомобила, но след няколко метра напуснал платното за движение и се ударил в оградата на къща в с. Ръжево Конаре. На място пристигнал полицейски екип от РУ на МВР в гр. Хисаря и линейка. Обвиняемият отказал да посети медицинско заведение в гр. Пловдив, а на въпросите на полицейските служители не могъл да даде отговор за настъпилото произшествие. Тъй като залитал силно и лъхал на алкохол, полицейските служители го тествали с алкотест – дрегер. Пробата отчела 2,7 промила алкохол в издишания въздух. Станимир М. е отказал да даде кръвна проба.

В обвинителния акт е записано, че деянието е извършено умишлено, със съзнаване и настъпили общественоопасни последици. Приетата фактическа обстановка се установява от свидетелски показания, протокол за оглед на местопроизшествието и др. Разпитан в хода на разследването Станимир М. се признава за виновен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама