Катастрофа в тунела "Витиня" може да се случи на всеки, смята вътрешният министър

16:52, 09 окт 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма конкрента причина за верижната катастрофа в тунела "Витиня", която вчера отне живота на трима, а други 14 бяха ранени. Това става ясно от думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова, която коментира случая пред журналисти.  

Според информация на бТВ от снощи разлив на масло по пътното платно е най-вероятната причина за тежката верижна катастрофа в тунела.

Бъчварова призна, че не е присъствала на местопроизшествието вчера, защото не е била в България. 

"Колегите са направили всичко възможност да осигурят добрата организация и да установят точната причина за инцидента. Към момента знам, че е нещо, което би могло да се случи на всеки. Много сериозен инцидент. Мисля, че не сме имали толкова голяма верижна катастрофа, но не сме предпазени", каза Бъчварова. 

Тя коментира и протеста, организиран от хора, участващи в гонки, срещу предлаганите промени в законодателството за по-сурови наказания за хора, причинили пътни инциденти след употреба на алкохол или заради превишена скорост.

По думите ѝ правата на свободно изразяване трябва да бъдат гарантирани на всички граждани.  "Всеки има право да изрази мнението си по начин, по който сметне за необходим, стига да не нарушава правата на други хора. От тук нататък темата за гонките и мерките срещу тях са в нашата компетентност", обясни вътрешният министър. 

Бъчварова каза още, че въпросът се обсъжда с прокуратурата, като целта на силовото министерство е да не допуска тези деяния да застрашат живота, здравето и спокойствието на хората. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама