Пиян шофьор катастофира и събори ограда в пловдивско село

16:12, 09 окт 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвинителен акт внесе Районна прокуратура-Пловдив срещу 39-годишен пиян шофьор от Сливен. Той седнал зад волана с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда. Мъжът е осъждан общо четири пъти за престъпления от общ характер, които обаче са различни от горното деяние.

 На 12 юни т.г. сливенчанинът отива със свой познат в заведение в с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив, и консумира концентрат, макар че знае, че ще шофира. Изпива около 200 грама алкохол, след което работещата в заведението служителка отказва да му сервира още питиета и му предлага кафе.

Към 19 часа Станимир М. си тръгва от заведението и се качва в личния си автомобил „Фолксваген Голф“ с пловдивска регистрация. Потегля, но след няколко метра губи контрол над колата и се удря в оградата на къща в селото.

Линейка и полицейски екип от РУ на МВР в гр. Хисаря пристигат на място. Мъжът отказва да посети медицинско заведение в гр. Пловдив, а на въпросите на полицейските служители не може да даде отговор как е настъпило произшествието. Залита силно и лъха на алкохол, и полицейските служители го тестват с алкотест – дрегер. Пробата отчита 2,7 промила алкохол. Водачът отказва да даде кръвна проба.

В обвинителния акт е записано, че деянието е извършено умишлено, със съзнаване за случващото се, и са настъпили общественоопасни последици. Свидетелски показания потвърждават фактите, издаден е протокол за оглед на местопроизшествието и др. При разпит извършителят се признава за виновен.  Работата по случая продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама