Образуваха досъдебно производство за жесток побой над куче

15:40, 09 окт 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Досъдебно производство е образувано срещу Стоян И. от Хисаря за малтретиране на куче, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

На 1 октомври мъжът е проявил жестокост към животинчето от порода бигъл, като му е причинил противозаконно тежко увреждане - престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК.

По първоначални данни Стоян И. нанесъл множество удари с прът на кучето, собственост на софиянец, тъй като животното нападнало кокошките му.

На кучето е извършен ветеринарномедицински преглед във Ветеринарна амбулатория в Хисаря, от който се установява, че е удряно многократно с метална тръба, като има травми в областта на муцуната, врата и кръстовата област.

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до пет хиляди лева.

В хода на разследването, съгласно указанията на наблюдаващия прокурор ще бъдат разпитани всички свидетели на инцидента за установяване на фактическата обстановка и ще бъде назначена ветеринарна експертиза за установяване механизма на причиненото увреждане, както и дали е било причинено тежко и трайно увреждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама