Стотици пловдивчани измериха кръвната си захар безплатно

15:04, 09 окт 15 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици пловдивчани се наредиха за безплатни изследвания на старта на голяма кампания срещу диабета, видя репортер на topnovini.bg.

Опашка от желаещи да установят нивата на кръвната си захар, холестерол и кръвно налягане се изви пред мобилната лаборатория, позиционирана на входа на Новотел Пловдив.

"Само за няколко часа днес минаха 400 души", споделиха лекарите от пункта и поясниха, че акцията се радва на изключително засилен интерес както от млади, така и от по-възрастни.

"Откриваме диабет и на деца. За щастие в повечето случаи заболяването, хванато в началото, може да се лекува успешно", разказаха лекарите.

Пловдивчани, наредили се на опашка, коментираха , че са изключително доволни от отношението на медиците и ги описаха като любезни и внимателни професиналисти. По думите на гражданите трябва да има още такива инициативи.

Акцията, организирана от създадената преди 10 години в Пловдив Национална асоциация на децата и младите хора с диабет, продължава и утре от 9,30 до 17 часа пред Новотел "Пловдив". Следващи спирки на мобилната лаборатория са Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Варна и Русе. Инициативата е по повод 14 ноември – Световния ден за борба с диабета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама