Безработицата е проблем №1 в Шумен, сочи анкета

14:57, 09 окт 15 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Липсата на достатъчно работни места в Шумен се откроява като основен проблем за жителите на града. Това показват резултатите от проведената анкета на Гражданско движение за национално единство и спасение /ДНЕС/ – Шумен. 

В анкетата, която се прави във всички областни градове, и е под надслов „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община”, са се включили 1434 жители на Шумен.

Повече от половината (58,13%) от анкетираните посочват безработицата като най-сериозен проблем пред развитието на града. Така се запазва тенденцията от предходна анкета на „ДНЕС”, проведена през 2011 г., когато безработицата също беше изведена като основен проблем на жителите на Шумен.

Според данните от допитването, на второ място се нарежда лошата инфраструктура (11,95 на сто), а на трето – облагородяването на междублоковите пространства (7,32 на сто).

Почти равен е броят на анкетираните, които посочват като проблеми замърсяването на въздуха (4,47%), чистота и озеленяването (4,08%) и бездомните кучета (3,75%).

3 на сто от анкетираните са посочили като проблеми липсата на места за паркиране, неопазването на обществения ред и проблемите с градския транспорт.

Шест на сто от анкетираните са посочили и други проблеми, извън зададените от анкетата: ниското заплащане на труда в частните фирми на територията на областта; лошото качество и високата цена на питейната вода; некачествените ремонти на тротоарите и пътищата и липсата на преасфалтиране в крайните квартали; липсата и неподдържането на спортни площадки и детски съоръжения в града.

След 25 октомври, когато са изборите за местна власт, новите управници ще бъдат запознати с резултатите от анкетата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама