Макет на Черно море ще посреща туристи на Морската гара в Бургас

14:42, 09 окт 15 / Любопитно 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои изработването на макет на Черно море, който ще посреща туристите на Морската гара в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Пристанището. На макета ще бъдат отбелязани всички черноморски държави, по-големите градове по крайбрежието, вливащите се реки и заобикалящите планини.

Идеята ще се реализира по изпълнявания от Бургаската регионална туристическа асоциация международен проект „Модел за интегрирано управление на територията на черноморските естуари“, който се финансира от Еврофондовете.

„Морска гара е точното място за представяне на този пространствен макет на Черно море. Това е първото място, което чуждите туристите от круизните кораби посещават щом стъпят на българска земя. Бъдещият макет освен, че ще краси Морска гара, ще дава и информация на туристите в коя точно точка на брега на Черно море се намират”, каза директорът на бургаското пристанище Диян Димов по време на работна среща за определяне на местоположението на макета.

В проведените днес разговори в Морска гара Бургас освен мястото за поставяне на макета, бяха обсъдени неговите размери и материала, от който ще бъде изработен.

За направата на макета на Черно море е привлечен младият бургаски художник Добрин Вътев. Той има магистърска степен във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност „Скулптура”, член е на Управителния съвет на бургаското дружество на художниците и на Съюза на българските художници. Работи в сферата на живописта, графиката, скулптурата и пространственото оформление. Носител е на различни номинации и награди, сред които и на приз за млад автор на името на художника Руси Стоянов.

Макетът ще бъде изработен в кратки срокове, така че първите пристигнали в Бургас пасажери от сезон 2016-та година ще могат да се снимат за спомен пред него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама