Тошко Иванов: Сърцето ми е футболно - ще работя да си върнем стадион „Черноморец”

13:50, 09 окт 15 / Спорт 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бъдещето на стадион „Черноморец” и цялостното развитие на футбола в Бургас обсъдиха на среща кандидатите за общински съветници от Реформаторския блок д-р Георги Митев, Тошко Иванов и Станимир Апостолов с легенди на клуба. Сред тях бяха Тома Томов, Златко Янков - Фара, Тодор Райков и Валентин Делиминков. На срещата присъства и Георги Колибаров, който е един от най-верните привърженици на отбора.

По време на разговорите легендите запознаха кандидатите за съветници с инициативата си, а именно създаването на нов клуб с името „Черноморец”, който от тази година се състезава в „Б” окръжна футболна група.

Гостите поставиха един от най-наболелите проблеми в града, а именно собствеността върху базата на стадион „Черноморец”.

„Община Бургас трябва да си върне собствеността върху базата. В момента тя е собственик на 50 процента от нея, като другата част се държи от Митко Събев. Следващият Общински съвет трябва възможно най-бързо след съставянето си да започне да се занимава с решението на  този проблем”, каза Тошко Райков.

Тошко Иванов даде обещание, че ще подкрепи каузата и ще се бори за нея в бъдещия местен парламент.

„Спомням си как, като дете съм ходил на стадиона 4- 5 часа по-рано, за да си запазя място на трибуните. Тази кауза е и моя. Ще се боря за нея с цялото си сърце. Имам лични приятели сред големите футболисти на „Черноморец” като: Красимир Димитров - Херо, Цвятко Мутафчиев -  Цуньо, Любо Шейтанов, Васил Желев - Вашпина, с които често разговаряме. Болно ми е и се ангажирам да дам всичко от себе се, за да решим проблемите”, каза Тошко Иванов.

Думите му бяха подкрепени и от водача на листата д-р Георги Митев.

„Решение трябва да има. Ще използвам цялата си енергия и сила още в началото на мандата на Общинския съвет да решим въпроса”, каза д-р Георги Митев.

Двете страни си пожелаха през 2019-та година, когато „Черноморец” навършва 100 години, отборът да играе в професионалния футбол, като тази цел да бъде постигната със съвместните им усилия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама