Районният прокурор на Пловдив: Не вярвайте на непознати, които ви искат пари по телефона

13:38, 09 окт 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хората да не вярват на непознати, които им се обаждат по телефона и искат пари по схемите за лечение, операции на роднини или покупки на различни стоки, призова районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

През последните месеци в Пловдив по внесени обвинителни актове на Районната прокуратура са осъдени 18 лица за телефонни измами. При специализирани акции, ръководени от Районната прокуратура в Пловдив, от август досега са задържани десет лица, които са с постоянна мярка "задържане под стража", наложена от съда.

566 бързи производства са внесли прокурорите от Районна прокуратура - Пловдив, в съда от началото на годината досега, съобщи още прокурор Мутафова.

Статистиката сочи, че на ден магистратите образуват между две и три бързи производства, което означава "правосъдие за седем дни" т.е. само за седмица извършителят застава пред съда.

"Обществото трябва да бъде наясно какви са правомощията на прокуратурата, защото често, ако един гражданин няма решение на своя проблем примерно в администрацията, смята, че ние не сме го разрешили. Максимално сме отворени към хората, приемаме техни жалби на място и онлайн. Адресът ни е публикуван на интернет страницата на Районната прокуратура. Два пъти в месеца имам приемен ден, в който лично изслушвам гражданите", обясни прокурор Мутафова.

От началото на годината досега районните прокурори са внесли в съда 1016 акта, а осъдените лица са 1099. През цялата минала година 33-мата прокурори от Районна прокуратура - Пловдив, са наблюдавали общо 10 419 досъдебни производства, което означава, че са едни от най-натоварените в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама