Д-р Дарин Димитров: Хората в града са отчаяни, но те могат да се променят тогава, когато видят, че общинската администрация работи за тях

13:31, 09 окт 15 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за кмет на община Търговище от ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров се срещна с дамите от Женски камерен хор „Златна лира“. Изпълнителките и д-р Димитров обсъдиха проблемите на града, липсата на достъпност до местната администрация, приоритетите в предизборната платформа на кандидата за кмет.

„Хората в града са отчаяни, но те могат да се променят тогава, когато видят, че общинската администрация работи за тях“, каза д-р Димитров. Той сподели, че неговата цел като градоначалник е, общината да бъде достъпна за всички граждани. „Откритото и прозрачно управление на администрацията е един от най-важните ми политически ангажименти. Публичното обявяване на конкурсите трябва да стане основен принцип на работа. Не да търсим работа на човека, а човек за конкретната работа“, подчерта д-р Димитров. Той допълни, че в Търговище има силни граждански организации, които трябва да бъдат включени в процеса на правене на местна политика.

От Женския камерен хор „Златна лира“ споделиха идеите си за това как градът да стане по-приветливо място за живеене. Те подчертаха необходимостта от видеонаблюдение по парковете, организирането на младежки форуми, които да насърчават и образоват младите хора, повече грижа за малките общински училища. Диригентът на формацията Илияна Иванова заяви, че бъдещото ръководство на общината трябва да работи за всички певчески състави, а не само за един. Тя допълни, че трябва да се работи и по европейски проекти, които да подпомагат културата. Кандидатът за кмет д-р Дарин Димитров каза, че един от основните му приоритети е усвояването на европейски средства за реализиране на проекти. „Ако една администрация и един кмет са в епицентъра на инвестиционните проекти, то няма как да не се постигне бързо темпо и ефективна работа“, заяви д-р Димитров. „Искам да постигнем много! Да освободим мечтите си, да вградим енергията си и да превърнем Община Търговище в добро място за живеене“, категоричен бе кандидатът за кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама