КЗП санкционира сайт за поръчка на храна

13:08, 09 окт 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на потребителите (КЗП) санкционира интернет търговец за умишлено премълчаване на важно условие, без изпълнението на което клиентите му не могат да се възползват от анонсирана от него отстъпка от 35% при онлайн поръчка на храна.

Потребителите са били заблуждавани, че автоматично ще получат намаление за поръчката си, в случай че е над определена сума. Посочената минимална сума обаче се формира от сбора на цените на поръчаните артикули и след приспадне на отстъпката от 35%.

По този начин, ако минималната сума на поръчката, при която потребителят може да се възползва от обявената отстъпка, е 10 лв., то той трябва да закупи един или повече продукти на обща стойност над 13.50 лв., за да получи намалението. Точно това онлайн търговецът е пропуснал да информира своевременно и коректно за това условие.

Експертите на КЗП са категорични, че прикриването на тази важна информация може да доведе до решение на потребителя да извърши поръчка, каквато не би реализирал без прилагането на тази нелоялна практика и която е в ущърб на икономическите му интереси.

За констатираното нарушение Законът за защита на потребителите предвижда санкция до 30 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама