Пловдивски ученици стават екогерои

13:06, 09 окт 15 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Училищата от пловдивските райони "Тракия" и "Централен" се включват в екологичен проект за разделно събиране на отпадъци. Инициативата "Стани екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно" е на Община Пловдив и "Екопак България".

Проектът бе представен на работна среща с директори на училищата, където бяха обсъдени конкретни подходи в образованието по теми, свързани с рециклирането, опазването на околната среда и устойчивото развитие, както и конкретни стъпки за реализирането им в Пловдив.

На всички ученици от подготвителен до 8-и клас в участващите училища са предоставени информационни листовки и карти с персонален код. Чрез кода от картата учениците ще имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра. Там те ще отговарят заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на околната среда.

Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола с много предметни награди -  таблети и книги за учениците и ваучери на стойност 50 лева от верига хипермаркети "Технополис" за цялото семейство. Училището с най-много събрани точки ще получи мултимедиен проектор. Наградите ще бъдат обявени на сайта на кампанията на 30 октомври тази година.

Целта на проекта е да се повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама