Монтираха 17 видеокамери на "Алеята на любовта" в Пловдив

13:05, 09 окт 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Видеокамери за наблюдение са инсталирани по протежението на бул. "Христо Ботев" в района на Централна гара. Новото съоръжение бе представено днес преди обед от и. д. кмет на район "Централен" Борислав Стаматов и Любомир Апостолов, директор на фирмата, която ще извършва техническото обслужване.

Седемнадесет камери, монтирани на шестнадесет стълба през тридесет и три метра ще наблюдават района между Централна гара и Стоматологичния факултет. На стълб до паркинга са сложени две камери, за да се обхване по-добре мястото там. Видеоустройствата са насочени към локалната на бул. "Хр. Ботев" улица, като обхватът им е около 15-20 м навътре, съобщи шефът на фирмата, която е изградила и ще поддържа технически съоръжението. LED прожектори към камерите ще се включват, когато се стъмни, за да се осветяват и разпознават лица, номера на автомобили, ако се налага.

Камерите са свързани с оптична връзка с охранителна фирма, която към момента извършва 72-часови проби. Наблюдението ще е денонощно.

Проектът е реализиран със съдействието на Община Пловдив и Общинския съвет, отпуснали за него 15 хил. лв., каза и. д. кмет на район "Централен" г-н Стаматов. Сервизното обслужване ще струва 1800 лв. годишно, сключен е договор за една година, допълни той.

Камерите са поставени след многобройни жалби от живущите в квартала, които се оплакваха от шумни компании и купони в междублоковите пространства до локалната улица на бул. "Хр. Ботев".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама