Крадец на велосипеди, осъждан 12 пъти, пак застава пред Темида

12:50, 09 окт 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивската Районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 45-годишния пловдивчанин Никола М. за кражба при опасен рецидив. В периода от 13 юни до 13 юли 2015 г. в Пловдив при условията на продължавано престъпление мъжът е отнел чужди движими вещи - велосипеди.

Никола М. е осъждан 12 пъти за престъпления срещу собствеността - кражби. Последното наказание, което е изтърпял, е от една година и седем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.

На 13 юни 2015 г. е откраднал велосипед, оставен на стълбищна площадка в жилищен блок на ул. "Родопи" в Пловдив. През нощта закарал велосипеда в кв. "Столипиново" и там го продал за 55 лева на непознат мъж.

На 26 юни 2015 г. откраднал втори велосипед, заключен към парапет на стълбищна площадка в сграда на ул. "Г. С. Раковски" в Пловдив. След това го продал на непознати лица за 30 лева в кв. "Столипиново".

На 13 юли 2015 г. Никола М. откраднал трети велосипед, оставен незаключен пред служебния вход на хотел в Пловдив. Продал го за 20 лева. Общата стойност на отнетите вещи е 640 лева.

Разпитан в хода на разследването, обвиняемият се признава за виновен. В обвинителния акт е записано, че деянията са извършени умишлено, със съзнателни и настъпили общественоопасни последици. Приетата фактическа обстановка се установява от свидетелски показания, стоково-оценъчна експертиза и др., уточниха от прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама