Общината събира опасните отпадъци на пловдивчани

11:27, 09 окт 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва есенната кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци в Пловдив. За периода от периода 15 до 17 октомври мобилен пункт ще обиколи всички райони на града, съобщиха от Община Пловдив.

На 15 октомври: От 10 до 12,45 часа пунктът ще е в район "Западен" на паркинга на ул. "Равнища" до параклиса "Света Троица", а от 13,45 до 16,30 часа в район "Северен" на кръстовището на ул. "Победа" и ул. "Димитър Стамболов" - в близост до автогара "Север" и магазин "Лидъл".

На 16 октомври от 10,00 до 12,45 часа пловдивчани могат да предават опасните си отпадъци в район "Тракия" на ул. "Съединение" до ДКЦ 5, а от 13,45 до 16,30 часа в район "Източен" на ул. "Лев Толстой" 2.

В събота, 17 октомври, преди обяд пунктът ще е в район "Южен" по продължение на бул. "Македония" срещу магазин Лидъл, а в следобедните часове ще посети и в район "Централен" - на паркинга зад ресторант "Стадиона".

Основните групи опасни отпадъци, които ще се приемат на пункта са живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи); лакове и бояджийски материали; домакински препарати; мастила и замърсени опаковки – опаковки, съдържащи опасни вещества; маслени филтри, спирачни течности и антифриз; фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност.

Изхвърлянето на опасните битови отпадъци в общия поток смесени отпадъци създава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, коментираха от Общината и призоваха пловдивчани да се възползват от предоставената възможност и да се освободят от образуваните в домовете им опасни отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама