Финансовият министър на обиколка в парламента заради Бюджет 2016 (обновена)

10:19, 09 окт 15 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финансовият министър Владислав Горанов започна консултациите си с парламентарните групи по изготвянето на държавния бюджет за 2016 г. Той коментира пред журналисти, че законопроектът ще бъде внесен в парламента до края на месеца. Според него бюджетът не се е забавил заради това, че не е бил внесен на индикативната дата 6 октомври, а защото законът позволява да бъде внесен до 30 октомври. 

  За 14 октомври е насрочен и втори кръг консултации, на който са поканени всички подкрепящи правителството партии. "Първата среща политико-експертна ще се проведе в МФ. Ще чуем приоритетите, които отделните партии определят“, обясни Горанов. В момента се коментирало за какво да бъдат заложени повече пари в бюджета за следващата година.   „Многократно съм заявявал, че българските бюджети трябва да инвестират в две направления човешки капитал. Това са образованието и инфраструктурата и максимално добрият баланс между двете“, каза финансистът.    Попитан дали е вярно обвинението на банкера Цветан Василев, че Горанов е един от министрите с близки отношения с Делян Пеевски, финансовият министър предложи Василев да се върне в България и да покаже как това може да стане.    "Бягайки от България той остави липсващи 206 милиона лева в касата на КТБ и доказана с одитни доклади огромна капиталова дупка, която вече е в несъстоятелност. Да дойде да си докаже тезите, не да бяга и да се крие“, категоричен бе Горанов.

 

Финансистът посети стаичката на ПГ на Патриотичния фронт, където съпредседателят на коалицията Валери Симеонов е заявил приоритетите на политическата формация.  

По думите на депутата това са образованието, отбраната и вътрешната сигурност. 

 

"Финансовият министър прави срещи в всички парламентарни групи, за да обсъжда проекта за "Бюджет 2016" година. В нашата парламентарна група не се коментира само харченето, но и начина да се помогне за напълването на бюджета", коментира Симеонов. 

 

Патриотът сподели, че няма как да е притеснен, когато срещу него е говорещ човек, който иска да оправи положението. 

 

Според Симеонов заедно с министър Горанов се стремят бюджетът да мине без сътресения и да бъде съгласуван с всички в полза на  държавата и народа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама