Кандидатът за кмет на Исперих от ДПС Бейсим Басри: Имам силите и желанието да развием Исперих и инфраструктурата по селата

09:51, 09 окт 15 / Политика 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Г-н Басри, как бихте оценили своя първи мандат на управление и какво ви мотивира да се кандидатирате за втори мандат?

През изминалите 4 години беше направено много. Реализирани не един и два бяха проекта, с които направихме възможното към момента за подобряване живота на хората в общината. Има още какво да се надгради. Проектът за водния цикъл започна когато аз станах кмет и това е един голям успех за всички. Знам, че гражданите негодуват от разкопаните улици, но няма как да се реализират дейностите по друг начин. И в други градове е така. Дори ремонт у дома си да започнеш пак има прах, но крайната цел е да се направи нещо хубаво. Затова трябва да изчакаме спокойно да завърши проекта.

Аз имам силите и желанието да развием града и инфраструктурата по селата. Мисля, че с моя екип през следващия мандат ще успеем да привлечем еврофинансиране и да развием това направление. Имам ясна визия, за това което трябва да се случи и се надявам нашите съграждани да проявят трезва оценка за направеното до тук и да ме подкрепят на тези избори.

Вие с кои успехи в управлението си най-много се гордеете?

Обновихме двата градски парка, които се превърнаха в желано място за отдих. Реновирахме три читалища по селата, асфалтирахме междуселски пътища, изградихме Дневен център за деца, върви строежа на нова сграда за хората от третата възраст, където ще се помещава и Домашен социален патронаж. Всичко това е за жителите ни.

За напред ще се направи всичко нужно за асфалтиране на улици и по-доброто поддържане на тревните площи, но все пак опазването на направеното е грижа и на самите граждани и на тяхното самосъзнание.

Какви са приоритетните неща, които трябва да бъдат направени в бъдещото управление на общината и готова ли е тя за новия програмен период?

Предвидили сме реализацията на конкретни цели и смятам, че сме готови за новия програмен период. Специалистите ни са подготвени и можещи хора, на които имам доверие. Искам да отбележа също, че работим много добре с Местна инициативна група и ще разчитаме на тяхното партньорство и в бъдеще.

Каква кампания очаквате? Ще има ли изненади и искате ли да призовете нещо вашите опоненти?

Не за първи път се явявам на избори. Няма какво да ме изненада. Очаквам и призовавам към една спокойна кампания, в която всеки да се опита да убеди аргументирано избирателите защо трябва да подкрепят един или друг кандидат. Каквото съм направил като кмет има реални измерения и се вижда. Аз лично залагам на една положителна кампания, без злоба и омраза. Изборите ще свършат, а после всички оставаме да живеем тук. Нека се гледаме с уважение.

Плашат ли Ви компроматите?

Категорично не! Винаги съм бил открит и няма какво да крия.

Какви послания отправяте към своите съграждани? Защо трябва да гласуват за вас и за листата за общински съветници на ДПС?

Хората трябва да знаят, че ДПС е партията, която расте и вече е втора политическа сила в страната. Именно Движението е партията, която полага грижи за нашия регион и е немислимо града да се развива, ако кмета не е избран от парламентарно представена политическа сила като ДПС, защото именно от там идва подкрепата към малките общини.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама