Наказват шофьори на автобуси от градския транспорт във Варна

09:42, 09 окт 15 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки водач на автобус на градския транспорт във Варна ще бъде наказан, ако се установи, че е извършил нарушение. Това съобщи за Topnovini.bg председателят на Съвета на директорите на градския превозвач Максим Тодоров. Той призова варненци и гостите на града да подават сигнали за нарушения на сайта на градски транспорт или на дежурния диспечер. На страницата varnatraffic.com всеки може да провери водачът на автобуса и на коя фирма е, след което да подаде сигнал.

Тодоров изтъкна, че всички шофьори се следят изкъсо с глобална система за позициониране, а новите автобуси дори имат камери. Те спомагат при разследването на сигналите.

Варненци най-често се оплакват, че водачите на транспортните средства не спират на автобусни спирки, прибързано затварят вратите или рязко набиват спирачки.

В транспортното дружество постъпват по 20-30 сигнала на ден. Някои от тях са свързани с предложения от страна на гражданите към подобряването в обслужването на градския превоз.

На 24 септември шофьор на автобус не е спрял на спирка, за което е наказан по Кодекса на труда. Водачът на транспортната фирма е засечен с глобална система за позициониране от диспечер, допълни Максим Тодоров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама