Сливен е домакин на четвъртия кръг от драг шампионата

09:23, 09 окт 15 / Спорт 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четвъртият кръг от националния шампионат по драг рейсинг ще се проведе на писта "Бършен", край Сливен.  Надпреварата се организира от „Сливен Драг тийм” и ще бъде на 10 и 11 октомври. Очаква се да се включат над 100 участника, като сред тях и гости от Румъния. 

В съботния ден ще се проведат квалификациите, като ще има и свободни стартове за всеки един, който желае да изпробва възможностите на своя автомобил. От 15:00 часа ще бъде даден старт на състезанието за мотоциклети. Амбицията е за нов рекорд на фаворита Станчо Неделчев, който да е под 9 секунди.

В неделя пистата ще бъде отворена още в 7.30 часа, а 30 минути по- късно започват квалификациите. Състезанието за автомобили ще стартира в 10.00 часа. Очаква се на писта "Бършен" да пристигнат лъскави возила с мощност над 800 конски сили, които ще вземат участие в клас 500+. В клас предно предаване пък погледите са насочени към Иван Митев- Рибата и Теодор Айнаджиев, които са готови да счупят своите рекорди и да влязат във време под 11 секунди. Безспорно най- зрелищно ще бъде в клас Стрийт Свободен, където шампиона от миналата година Николай Колев ще се бори да запази титлата си пред родна публика. В момента Колев се конкурира с Константин Динев и победителят от състезанието в Сливен ще грабне и победата в шампионата. Надпреварата в Сливен няма да мине и без най- бързата кола в България- Широкото на Хеед Ауто, управлявано от Мартин Николов.

Организаторите пожелават успех на всички и напомнят – шофирайте разумно по пътищата, бързите коли са на пистата!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама