Австрийци наливат 15 милиона евро в Червен бряг

08:56, 09 окт 15 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова дългосрочна инвестиция в Червен бряг започна австрийският концерн „Палфингер”, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Целта на вложението е да се разширят производствените мощности на вече съществуващия там завод, а размерът на предвидените средства възлиза на 15 милиона евро.

Към момента концернът разполага с две специализирани бази в България – тази в Червен бряг и в Тенево. В тях са инвестирани близо 60 милиона евро, като 40 на 100 от тях са в дълготрайни активи.

В Червен бряг е съсредоточено централното производство за Европа, като в производството са ангажирани 460 души. От ръководството на „Палфингер” изразиха увереност, че в следващите години броят на работниците ще нараства прогресивно и ще достигне 800 наети.

В събитието взеха участие зам.-председателят на Надзорния съвет на „Палфингер” АГ Ханес Палфингер, главният оперативен директор Мартин Цендер, главният маркетингов директор Волфганг Пилц, генералният мениджър на „Палфингер Азия и ЕМЕА” – Йохан Кьонигсхофер и генералният мениджър ЕМЕА Герхард Щурм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама