Горни Дъбник е домакин на Европейска купа по силов многобой

08:31, 09 окт 15 / Спорт 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Горни Дъбник ще се превърне в арена за мъжество и мускулна сила през последната седмица на този месец. На 24 октомври, в парк „Генерал Лавров“, ще се проведат финалните игри от Европейското първенство по силов многобой.

Очаква се за участие да пристигнат някои от най-силните мъже на стария континент, сред които фаворитът за златото и водач в генералното класиране от кръговете за Европейска купа Константин Илин – България, Иван Хрировси – Беларус, Владимир Тсифра - Украйна, Роберт Сирвус - Словакия, Юка Мати-Ярви - Финландия, Акос Чати - Унгария, Ален Радошевич - Сърбия, Алекс Аргинтеансу - Румъния.

Мотото на състезанието е „Силните срещу дрогата”. Надпреварата се провежда в памет на загиналите в битките край Плевен и Горни Дъбник, руски и финландски гвардейци по време на Руско-турската освободителна война /1877-1878 г./.

На спортното събитие ще присъстват над 3 000 души. Специални гости на състезанието ще са посланиците на Русия, Финландия, Полша, Румъния, Унгария, Беларус и Сърбия. Сред официалните лица ще са и проф. д-р Венелин Цачевски, автор на публикации в областта на историята, развитието на външната политика на България и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама