Приключи ремонтът на Психиатричното отделение в Шумен

07:28, 09 окт 15 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на Психиатричното отделение в Шумен приключи. Това обяви за Topnovini.bg директорката на Държавната психиатрична болница д-р Нели Николова.

Отделението в двора на Многопрофилната болница в Шумен е част от психиатричната клиника в село Царев брод и бе ремонтирано със 158 800 лв. безвъзмездна финансова помощ от правителството на Япония.

Основно обновени са покривът, дограмата, електрическата и ВиК инсталация, поставена е изолация. Изградена е също рампа за достъп на хора с увреждания, кабинетите на консултативно-диагностичния сектор има нови отоплителни уреди и мебелировка.

“Всички документи по приключване на ремонта са изпратени в Министерството на икономиката”, допълни д-р Нели Николова.

На откриването на обновената сграда е поканен да присъства посланика на Япония Такаши Коидзуми. Все още обаче няма определена дата за рязането на лентата, защото събитието се синхронизира с ангажиментите на посланика.

В шуменската психиатрична болница водят регистър на пациенти, които са били на задължително лечение по Закона за здравето, на принудително лечение по Наказателния кодекс и на такива, които са с тежко социално поведение. Към момента бройката им е около 1200 души. Когато е необходимо се изготвя справка дали даден човек фигурира в регистъра.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама