Обучаваха читалищните секретари от Търговище

07:26, 09 окт 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30 читалищни секретари и библиотекари от Търговище се учиха как да пишат проекти. Това беше една от темите на ежегодното обучение на читалищните деятели от общината. Изпълнителният директор на Клуба на Нестопанските организации Невена Маджарова  обясни на присъстващите основните правила при писане на проекти, а Веляна Кръстева от Регионалния експертно-консултантски и информационен център "Читалища" им представи програмата "Живи човешки съкровиyа - 2016 ."

Част от обучението бе  включената в програмата тема за стандарта в библиотеките,  обяснена  от  ръководството на Регионална библиотека "Петър Стъпов" , а главния експерт "Читалища" в Община Търговище Нели Николова разясни на своите колеги критериите и начина на провеждане на предстоящите номинации за годишните награди на читалищата през 2015 г.

Особен интерес сред присъстващите предизвика организираният  и проведен тренинг, на тема:"Ефективна комуникация" с психолози от Търговище и Попово. Нови знания, споделен опит, информация и взаимно, по-близко  опознаване бяха част от постигнатите резултати, споделени от самите участници в обучението.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама