Обновиха зона за масов спорт и отдих в Червен бряг

07:26, 09 окт 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Площадка за масов спорт и отдих бе обновена в най-големия квартал на Червен бряг, съобщават от общината. Тя е разположена между улиците „Дядо Вълко“, „Търговска“ и „Вихрен“, в източната част на града. Общата стойност на проекта е15208.42 лв., като от тях собственото финансиране е 1562.44 лв. и остойностен доброволен труд - 4656.35 лв.

В рамките на проекта бяха изградени и възстановени алеи, затревени и озеленени с нови храсти и дървета, изградена бе настилка от каменни плочи на тревна фуга, поставени 4 броя пейки, 2 маси за пикник и 4 кошчета за отпадъци.

На обновената площадка обаче най-много се радват децата, защото там вече се играе безопасно, монтирани са нови люлки и пързалка, има и една тенис маса, поставени са и 5 улични лампи.

Екологичният проект за изграждане на зона за отдих до ЖК „Победа” бе сред 18-те одобрени инициативи на общини, кметства, училища и детски градини в Плевенска област, които получиха финансиране по Националната програма “Чиста околна среда 2015” и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс “Обичам природата и аз участвам”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама