Столичани отново си поискаха „Юбер“ (снимки и видео)

20:42, 07 окт 15 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки „окупираха“ входа на сградата на Върховния административен съд в столицата с искане, спряната услуга за превози „Юбер“ да бъда възстановена.

„Много по-евтино е. Не може в цяла Европа да се движат така, а в България да обявяват услугата за нелоялна спрямо бакшишите“, каза Стоян, докато в ръцете си държеше две консервни кутии с копърка.

Мария Добрева обясни, че „София се нуждае от своя „Юбер“, а не от таксиметрови шофьори с помпи“.

„Юбер“ е много удобна услуга, която е ползвана от много софиянци. Аз не разбирам как може да се прекъсне такова удобство, а междувременно таксита, които ни товарят в сметките, да се движат по улиците“, каза още тя.

Протестиращите заявиха,че е крайно време да се наложи свобода на пазара у нас и и да бъдат спазвани права на потребителите, които сами да избират какви транспортни услуги да ползват.

Това е вторият  протест в защита на услугата, след като миналата седмица недоволни отново се събраха пред сградата на ВАС. Днес обаче неволството отново се надигна, след като в понеделник, 5.10., услугата беше спряна окончателно.

Междувременно днес изпълнителният директор на компанията Димитър Радуков и представители на парламентарната група на Реформаторския блок проведоха среща, след която стана ясно, че „Юбер” България ще се опита да узакони дейността си у нас, като предложи внасяне на поправки в законодателството, чрез които да се въведе регулация за предоставяните от нея услуги.

Продължава и подписката в подкрепа на услугата. Събраните подписи ще бъдат пратени до Комисията за защита на конкуренцията, Министерски съвет и Народното събрание. Към момента подписката е събрала над 3000 подписа.

Припомняме, че Комисия за защита на конкуренцията забрани „Юбер“, а съдът реши, че компанията трябва веднага да спре дейността си в България, тъй като извършва нелоялна конкуренция в превозите на пътници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама