Миков: Трябва да убедим хората, че БСП предлага най-доброто

20:16, 07 окт 15 / Политика 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на БСП Михаил Миков присъства тази вечер на предизборен митинг в Шумен. Вместо в парка пред Паметника на свободата, срещата с членове и привърженици на социалистическата партия, се проведе в зала „Проф. Венета Вичева“ на община Шумен.

На сцената заедно с лидера на БСП излязоха областният председател на партията в Шумен Тодор Тодоров, кандидатът за кмет на града Иван Иванов, кметът на Шумен Красимир Костов, градоначалникът на Велики Преслав, който се кандидатира за втори мандат - Александър Горчев, кандидатите за кметове на Нови пазар, Смядово, Каспичан.

В препълнената зала на община Шумен бяха и кандидатите за общински съветници от региона, граждани и симпатизанти.

„Нашата кампания е за хората, за солидарност и справедливост. Подкрепата за БСП на 25 октомври е правилната крачка за развитието на област Шумен“,  с тези думи областният лидер на социалистите Тодор Тодоров откри срещата и посочи, че листите за общински съветници на БСП са най-добрите и гарантират развитието на общините. „БСП е единствената партия, която работи и милее за хората в областта, затова искаме силна и мощна подкрепа от жителите на Шумен“, призова Тодоров.

„Това е битка за Шумен, за напредъка на града, за бъдещето на всички. Бях част от екипа на Красимир Костов. Променихме града, заслужаваме да получим още един мандат и да довършим започнатото“, каза в обръщението си към хората кандидатът за кмет Иван Иванов.

Според председателя на Националния съвет на БСП Михаил Миков тези избори са изключително напрегнати и са предизвикателство, а хората трябва да бъдат убедени, че БСП предлага най-доброто.

„Ние сме 125 годишна партия, минали сме през всичко – нелегалност, революционни борби, социалистическо строителство, опозиция, но това, което винаги сме носили е идеята за справедливост и солидарност“, каза Миков.

По думите му, кампанията върви малко странно, като останалите партии се опитват да внушат на хората, че не трябва да задават политически въпроси. А кандидатите на основната политическа сила ГЕРБ не участват в предизборните дебати, водейки не кампания, а политически пиар.

„За разлика от тях, нашите кандидати застават пред хората с лицата си, с опита и професионализма си. Убеден съм, че Красимир Костов ще участва активно в тази кампания и ще предаде на Иван амбицията да стане още по-социален Шумен“, допълни Миков. Той благодари на Иван Иванов за това, че е поел отговорността да се кандидатира за кмет на Шумен и посочи, че неговото поколение е това, което е бъдещето на БСП.

В края на обръщението си към членовете и симпатизантите на БСП, Михаил Миков ги прикани да дадат жар и младежка енергия на кампанията на Иванов.  По думите му, тези избори имат и национално значение, защото от тях зависи накъде ще върви България.

Кандидатите за кметове на БСП от Нови пазар, Велики Преслав, Каспичан, Върбица, Никола Козлево, Смядово, Венец и Хитирно бяха представени от областния председател Тодор Тодоров. Той заяви, че областната организация на БСП-Шумен е единна, сплотена и мотивирана да спечели изборите в шестте общини, в които издига кандидат-кметове, а в останалите пет ще има съветници в местните парламенти. "Вашата подкрепа ще бъде катализатор на нашата работа и в бъдеще ще работим по-амбицирани и уверени за по-добрия живот на всеки жител от областта", каза Тодоров пред пълната зала.

По-рано в Каспичан Миков с кандидата за кмет Стефан Петков и листата за съветници поднесоха цветя пред паметника "Майка България". "Хората трябва да подкрепят единствената последователна политическа сила с дългогодишна история БСП, а не да се подвеждат по новосъздадени политически формации, които не защитават обикновения човек, каза Миков на сипматизанните в Каспичан. В Нови Пазар лидерът на БСП бе посрещнат от кандидата за кмет Ивайло Петров и листата за общински съветници. "Нови пазар заслужава своята промяна и по-добро управление и има шанс да бъде по-добре уреден град", заяви Петров и поиска доверие. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама