С камери ще следят за реда в населените места в община Каспичан

17:36, 07 окт 15 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Камери за видеонаблюдение ще бъдат поставени в 11-те населени места в община Каспичан. Това става ясно то обявената на сайта на Общината публична покана за доставка, инсталиране и въвеждане в експлоатация на системи за видеонаблюдение на обществени места в населените места от община Каспичан,

“С поставянето на камерите искаме хората в общината да се чувстват максимално спокойни и защитени”, каза временно изпълняващия длъжността кмет на община Каспичан Милен Минчев. Той допълни, че камерите ще предават в реално време, а освен това информацията ще бъде записвана и на сървъри. Начинанието се осъществява съвместно с органите на реда в Каспичан.

С камерите ще се осъществяване денонощно видеонаблюдение като по този начин се цели осигуряване опазването на обществения ред и сигурност, както и предотвратяване на противообществени и криминални прояви на територията на Община Каспичан.

Милен Минчев уточни още, че това е първия етап от идеята на Общината за опазване на обществения ред. “Сега камери ще бъдат поставени предимно в централните части на населените места. През втория етап планираме камери да бъдат поставени и около стадионите, детските и спортните площадки, където има голяма концентрация на хора”, допълни Минчев.

По три камери ще бъдат инсталирани в град Каспичан, в квартал “Калугерица”, в град Плиска, в селата Върбяне, Златна нива, Могила, Каспичан и Кюлевча, като тук ще бъде поставена и четвърта в района на читалището. По две камери ще бъдат поставени в селата Марково и Косово.

За поставянето и въвеждането в експлоатация на камерите Община Каспичан е определила максимална прогнозна стойност в размер на 23 750.00 лева

Критерият по който ще бъде избран изпълнителят на поръчката е този, който даде оферта с най-ниска цена.

При равни оценки се провежда публично жребий за определяне на изпълнител между класираните на първо място оферти. Кметът на община Каспичан Милен Минчев уточни, че в комисията по избор на изпълнителя на поръчката ще има и външен експерт.

Максималният срок за изпълнение на настоящата поръчка възлиза на 20 календарни дни, считано от датата на сключване на договора.

Срокът за подаване на офертите за участие в поръчката е 9 октомври 2015 година. Документи се подават в сградата на Община Каспичан.

Постъпилите оферти ще се отварят публично на 12 октомври в 09:00 часа в сградата на Община Каспичан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама