Няколко кучкари се биха в Русе, трима получиха присъди

17:27, 07 окт 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима младежи от Русе бяха осъдени, след сбиване заради кучета. Случаят е от 31 август 2014 г. Русенка излязла да разходи своя лабрадор на определената за това заградена площадка в квартал „Дружба“. Отвън до оградата се спряла двойка млади момче и момиче, като последното водела мопс на каишка. С тях било и още едно момче.

Лабрадорът започнал да лае по тримата, като единият ритнал оградата и викнал на кучето да млъкне, което го раздразнило още повече и то започнало по-ожесточено да оглася площадката. В този момент собственичката му се намесила и казала на младежа да не се прави на интересен, защото това е животно. Последвала разпра с рамяна на обиди.

Жената се обадила на съпруга си и му се оплакала от случилото се, казала, че е заплашвана и го извикала. Той пък се намирал наблизо и бързо се озовал на мястото на конфликта.

В мотивите към присъдата е написано, че той питал младежите, кой дразни кучето и кой е баровецът, което било посрещнато от тях по агресивен начин. Единият го нападнал, двамата се сбили и паднали на земята, в резултат на което по-младият направил хватка на съперника си и започнал да го души. Съпругата се изплашила за мъжа си и започнала да дърпа опонента му, който го пуснал, но хванал нея за косата и започнал да я удря.

Побоят поутихнал, само за да може младият участник в сбиването да се обади по телефона на брат си и да му съобщи, че го бият. Не след дълго той се появил на място с парче дърво в ръката и с въпроса „Кой ще бие брат ми?“. Без да чака отговор, се нахвърлил върху собственика на лабрадора, както със сопата в едната си ръка, така и с юмручни удари с другата.

Човекът отново паднал, като този път в побоя над него се включили не само първите двама, но и третият, който до този момент не участвал в мелето.

Жената отново се уплашила за съпруга си и звъннала на тел. 112, при които тримата побойници се уплашили и на бегом се втурнали към колата, с която дошъл братът на първия участник в боя.

На място дошли полицаи, а по-късно случаят влязъл в съда, с обвинения в едро хулиганство. За двама от побойниците това не била първа среща с Темида. Единият обаче бил реабилитиран, което заличава правните последици от предходното му осъждане, а другия все още бил в изпитателния срок на предишно наказание „обществено порицание“, което получил като непълнолетен. Третият бил с чисто съдебно минало.

Реабилитираният познайник на правосъдната система бил освободени от наказателна отговорност, която съдът заменил с административна и му наложил глоба от 3 000 лева. Същото наказание получил и неосъжданият до момента.

Младежът в изпитателен срок бил осъден на пробация, в изпълнение на която ще се се подписва два пъти седмично пред пробационен служител в продължение на 6 месеца и ще провежда периодични срещи с такъв за същия период. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама