Борисов настоя за незабавни наказания за безсъвестните шофьори

17:04, 07 окт 15 25 597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаквам министърът на вътрешните работи и правосъдният министър да финализирате промените, които сме обещали на хората. И те трябва да се сведат в едно нещо – незабавно наказание. За алкохол, за превишена скорост, за наркотици включително, за каране без шофьорска книжка – незабавни наказания. Това каза по време на днешното заседание на министрите премиерът Бойко Борисов, става ясно от стенограмата на заседанието.

Той обясни, че незабавното наказание е прибиране на регистрационните табели на автомобилите,както и спирането им от движение за една година.

"Това е разковничето – веднага съдопроизводство, незабавно и сваляне на колата от движение… Иначе не може да им надделеете. Само ще констатирате все по-ужасни и по-ужасни работи”, коментира министър-председателят.

Темата за войната по пътищата беше отново част от дискусиите на днешното правителствено заседание.

Пред колегите си министърът на здравеопазването Петър Москов изнесе данни, които показват, че за първите девет месеца на годината от 3752 жертви на пътно-транспортни произшествия 1200 са трайно инвалидизирани.

Средствата, отделени от МЗ и НЗОК само за медикаменти и консумативи за лечението на тези хора, надхвърлят 20 млн. лв., колкото е годишният бюджет на една областна болница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама