Убиецът от „Лазур” обичал жертвата си, напили се със спирт

16:55, 07 окт 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 53-годишния Димитър Радев, обвинен за убийството на 56-годишната рускиня Наталия Стаматова. Съдия Георги Пепеляшев уважи искането на прокуратурата за най-тежката мярка с мотива, че Радев може да се укрие или да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода. Той е обвинен за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от 10 до 20 години затвор. Освен това е с обременено криминално досие. През далечната 1985 г. е откраднал палто, а впоследствие е разследван и за друго престъпление.

Преди това назначеният адвокат на обвиняемия поиска по-лека мярка – „домашен арест”, с мотива, че не може да се укрие, защото няма доходи. Радев е безработен и от време на време изкарва по някой лев в строителството.

Задържаният заяви, че обичал Наталия, с която живеели заедно от половин година, а от още толкова преди това били любовници. Радев не каза конкретно защо е пребил рускинята до смърт, но гарантира, че щял да съдейства на разследването. Самият той се обадил в болницата, след като разбрал какво е направил.

Причината за случилото се най-вероятно e внезапен изблик на ревност, гарниран с много алкохол. Според разкази на свидетели във фаталната нощ Димитър и Наталия пили спирт, купен от аптеката. Не се знае дали са го разредили с достатъчно количество вода, защото в кръвта на рускинята е установено наличието на внушителното количество от 4 промила алкохол. Любовникът й бил наполовина по-трезв – с около 2 промила. Установява се дали в запоя не са участвали и повече хора.

Мярката за неотклонение може да се обжалва пред Апелативния съд в Бургас, но адвокатът на Радев каза пред журналисти, че не смята да го направи, защото е безсмислено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама