Крепостта Трапезица започва да приема туристи след една година

16:14, 07 окт 15 / Култура 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Крепостта Трапезица ще приема туристи и ще бъде отворена до една година, съобщиха от Общината. В момента на историческия хълм се реализира проект за реставрация, социализация и подобряване на туристическата инфраструктура.

Финансирането в размер на близо 3 милиона лева бе осигурено от фондация от Азербайджан. Възстановява се част от западната крепостна стена, три църкви, оформя се атрактивен музей и се създава централна туристическа алея.

Трапезица е крепост, която е свързана не само с историята на Велико Търново, но и на България. Стараем се не само да съхраняваме и пазим културно-историческото наследство, но и да отваряме нови обекти и атракции, които за удължават престоя на туристите, споделят специалисти по туризма в общинската администрация.

Предстои разширяването на Мултимедийния посетителски център „Втора българска държава”с още два етажа /близо 1000 кв.м/. Същото важи за разработките за цялостна реконструкция на 36 улици, площадни пространства, изгледни площадки и музейни сгради в старата градска част, както и за оформянето на археологически парк в квартал „Асенов”.

Всички проекти са с гарантирано рамково финансиране по ОП „Региони в растеж”, с вече внесена инвестиционна програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама