Проекти за обновяване на спортен комплекс "Васил Левски" обсъдиха в Карлово

15:58, 07 окт 15 / Спорт 25 763 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два идейни проекта за реконструкция и модернизация на спортен комплекс стадион "Васил Левски" в Карлово бяха представени днес пред обществеността там. Публичното обсъждане се проведе в зала "Васил Караиванов". По покана на общинското ръководство присъстваха представители на всички спортни клубове, регистрирани на територията на община Карлова , както и много граждани. Автори на двата проекта са арх. Дочо Дочев и арх. Луиза Тодорова.

Нова многофункционална спортна зала с до 500 зрители и допълнителни 4 тренировъчни зали към нея; нов плувен басейн за тренировъчна и състезателна дейност с размери 12.5/25 м., снабден с телескопично покритие за целогодишно ползване, в близост малък детски басейн с пързалка и плаж, включва идейният проект на арх. Дочо Дочев. Разработката предвижда още цялостно обновяване на голямото футболно игрище, новосъздадени игрища в югоизточната част на терена, както и фитнес на открито и малка катерачна стена - със свободен достъп до тях. Ще има и малка хотелска част за спортисти и гости на комплекса, както и ново озеленяване, алейна система, детски площадки и паркинги, корекция на речното корито.

Арх. Луиза Тодорова, автор на втория проект, го представи в триизмерен модел. Той включва: стадион за футбол и лека атлетика, реконструкция на трибуните и игрището; създаване на голяма спортна зала с до 600 зрителски места и 3 допълнителни тренировъчни зали към нея; малка спортна сграда (съвместно с хотел); плувен басейн с размери 12.5/25 м, който ще бъде покриваем; покриваема катерачна стена със зрителски места; игрище за мини-футбол или две открити игрища; хотел с лоби и панорамен бар; малък оздравителен басейн; крайречна пешеходна алея; озеленяване; автомобилен обход с паркиране под зрителските трибуни; рехабилитация на речното корито.

И двата проекта целят изграждането на многофункционален спортен комплекс, където гражданите на Карлово и близките села ще могат да се занимават със спорт и да релаксират. Идейните визии за градския стадион в Карлово са разработени във връзка с одобрения интегриран план за градско възстановяване и развитие по ОП "Регионално развитие" 2014-2020 г. Той дава възможност на общината да кандидатства по инфраструктурни проекти, разделени на три зони - централна градска част, социална зона и индустриална зона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама