Заплахите от наводнения ще обсъждат в Шумен

14:57, 07 окт 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща-консултация със заинтересованите страни и обществеността по обсъждане на карти на заплахата и карти на риска от наводнения за области Шумен и Търговище организират от Басейнова дирекция „Черноморски район“.

Форумът ще се проведе на 9 септември от 10.00 часа в шуменския хотел „Мадара”, съобщават от дирекцията.

Предстоящата среща е в рамките на изпълнение на проект“Разработване на планове за управление на риска от наводнения“ по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ и е не само информационна, а и възможност за идентифициране на значими проблеми в определените райони, които ще се вземат под внимание при изготвянето на Плана за управление на риска от наводнения (ПУРН) за Черноморския район за басейново управление.

Проектът “Разработване на планове за управление на риска от наводнения“, на който Басейнова дирекция „Черноморски район“ е бенефициент, предвижда прилагането на законодателството при оценката и управлението на риска от наводнения, с оглед намаляване на неблагоприятните последици за човешкото здраве, стопанска дейност, културно наследство и околната среда. Заложените мерки в ПУРН ще допълнят Плана за управление на речните басейни и ще допринесат за реализацията на нови програми и стратегии на местно и регионално ниво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама