Започват отводнителни дейности по съоръжения в центъра на Сливен

14:47, 07 окт 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започват отводнителни дейности по съоръжения в центъра на Сливен

Започват строително-ремонтните работи по отводнителни съоръжения на уличната мрежа в централна градска част, съобщи заместник-кметът инж. Иван Манчев. Той допълни, че дейностите по ремонта след авансово плащане на фирма „Билдинг - ТД” ЕООД – Сливен трябва да започнат от северната част на пешеходната зона.

„Районът на Розова градина е най-обезпокоителен при наличие на дъжд и там ще бъдат възстановени и подновени отводнителните съоръжения за водния поток, който се излива над пешеходната зона”, посочи още Манчев и допълни, че водните количества трябва да бъдат намалени, за да може съоръженията да работят нормално.

В договора между Община Сливен и фирмата-изпълнител се обхващат отводнителните съоръжения на територията на централна градска част в границите на булевардите "Христо Ботев", "Братя Миладинови", "Цар Симеон" и улиците "Ген. Скобелев” и "Г. С. Раковски".

Договорът е подписан при единични цени и всеки един участък се възлага конкретно с количества и срок за изпълнение. Най-важните участъци с цел намаляване на водните количества по пешеходната зона ще трябва да бъдат извършени в най-краткия възможен срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама