Бургаски „чешит” се отказа от листата на БСП за общински съветници

14:29, 07 окт 15 / Политика 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият зам.-кмет на Бургас отпреди 8 години Тодор Георгиев се отказа от листата за общински съветници на БСП за местни избори на 25 октомври. В нея той беше поставен на практически неизбираемото 38-мо място. Днес той е подал заявление за отказ в Общинската избирателна комисия.

Още преди два дни Георгиев публикува пост във фейсбук, чрез който изразява разочарованието си от подбора на кандидатите за общински съветници и изобщо от политиката у нас.

„Гледам кандидатите за общински съветници - всичките от чисто злато. Поглеждам себе си... нищо особено... Слушам кандидатите за общински съветници - всичките с айкю поне 300. Поглеждам се, засрамвам се и от три дни не си говоря... Чета им програмите - таргета на всички е да минем поне Цюрих най-късно до новата 2016 г. Зачитам една-две дебели книги - не виждам как ще стане... Значи нямам визия за управление… Щото не мога да разбера например, как един малък провинциален град на брега на морето (не казвам "морски" - тази дума има друго, непонятно значение за много хора), ще стане център на европейския туризъм, например. Или как инвеститори от цял свят масово ще се стекат тук, за да осигурят хиляди работни места и облагородят местния генофонд” – пише в типичния си ироничен стил Тодор Георгиев.

По-надолу в поста той казва, че Общинският съвет се превръща в клуб по бизнес интереси. И преобладават два вида съветници - бизнес аристократи и парии, дето гласуват всичко и са доволни на заплатата от 1300 лева, която получават.

„Готвих се да бъда опозиционен коректив, но ще е само потвърждение на максимата "кипи безсмислен труд". Пиша толкова обстоятелствено, за да мотивирам защо НЯМА да бъда никакъв в това, което минава за политика у нас...”, добавя огорчен Георгиев.

От БСП реагираха на оттеглянето от листата на Тодор Георгиев с изявление на председателя на Общинския съвет на левицата Евгений Мосинов. Той пише, че уважава личния избор на бившия зам.-кмет, който бил един истински бургаски чешит, горд мъж със собствено мнение, трудно подаващ се на условности и партийни стереотипи. Затова Мосинов приемал неговото оттегляне като проява на свободния му дух и след изборите щял да го покани на по чашка от любимото му питие, за да поговорят пак за политика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама