Конкурсът за поезия "Непознати улици" предизвиква пловдивските ученици

14:26, 07 окт 15 / Култура 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на октомври пловдивските ученици могат да вземат участие в четвъртото издание на поетичния конкурс "Непознати улици". Стартът му обявиха организаторите Мария Мутафчиева – Мери, Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас, и Румяна Емануилиду – журналистка, писателка и представителка на издателска къща "Знаци".

Литературната надпревара е за младежи от VII до XII клас включително. До края на октомври те трябва да изпратят по три свои стихотворения на свободна тематика на сайта на ГПАЕ "Гео Милев": http://gpaeburgas.org/MARY/.

"Идеята за национален поетичен конкурс се появи след издаването на моите собствени ученически стихове в книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – "Непознати улици". И ето - вече провеждаме четвъртото му издание. Вярвам, че има млади хора, които и в 21 век създават поезия и споделят своите мисли със света! Срещата с пишещите деца на България е едно от най-вълнуващите и чакани приключения за мен през последните години. Гордея се с тях и с всичко, което постигат. Първите три издания на конкурса "Непознати улици" бяха много силни, вдигнахме високо летвата. Имаме много талантливи победители като Златена Божкова от Добрич, Виктория Маринова, Георги Георгиев и Цветелина Йовчева от Бургас, Дафин Козарев от Русе, Мартина Друмева от Сливен... Очаквам с нетърпение стиховете на всички, тръгнали по непознатите улици" на творчеството", сподели Мария Мутафчиева.

Цялата информация, регламент и начин за изпращане на стиховете за конкурса е поместена на http://gpaeburgas.org/MARY/, поясниха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама