Бойко Борисов кани холандския премиер на посещение

14:15, 07 окт 15 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На срещата си с външния министър на Холандия премиерът Бойко Борисов е подхвърлил идеята за визита на колегата си от Ниската земя Матк Рьоте, съобщава пресцентъра на Министерския съвет. От страна на министър Берт Кундерс не последвало обаче твърдо потвърждение за подобно посещение.

„България високо цени отношенията си с Холандия. Страната е сериозен инвеститор у нас и има още потенциал за развитие на двустранното търговско-икономическо сътрудничество. Имаме отлично взаимодействие в сферата на правосъдието, полицейското сътрудничество и борбата с трафика на хора. Разчитаме на подкрепата на Холандия във връзка с подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.“, каза още премиерът Борисов.

На срещата беше обсъден и миграционният натиск в Европа, като министър-председателят изрази благодарност за помощта, която Холандия оказа за решаване на проблема с бежанците у нас. Премиерът Борисов и холандският външен министър се обединиха около разбирането, че справянето с бежанската вълна изисква общи действия и солидарност.

Министърът на външните работи на Холандия Берт Кундерс подчерта, че България е стабилен партньор в ЕС и НАТО и също се съгласи, че двустранните отношения между двете страни имат сериозен потенциал за развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама