Териториалното статистическо бюро в Шумен стана отдел

13:37, 07 окт 15 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Териториалното статистическо бюро (ТСБ) в Шумен се преобразува в отдел „Статистически изследвания“, който ще влезе под шапката на ТСБ – Североизток, чието седалище е във Варна.

Това става ясно от решение на Министерски съвет, което променя териториалните структури на Националния статистически институт в 28-те области, като се обединяват в 6 Териоториални статистически бюра.

ТСБ – Североизток включва 5 отдела: отдел „Обща администрация“  и 4 отдела  „Статистически изследвания“ –  в  Шумен, Варна, Добрич и Търговище. 

Сформирани са и останалите 5 бюра - ТСБ Югозапад, ТСБ Север, ТСБ Северозапад, ТСБ Юг и ТСБ Югоизток,  със седалища в София, Русе, Плевен, Пловдив и Бургас.

Промени или съкращения в персонала обаче няма да има, съобщи Атанасула Настева.

От началото на месеца тя е преназначена от директор на ТСБ – Шумен на началник отдел „Статистически изследвания – Шумен“.

„Новата организация по никакъв начин няма да засегне отношенията ни с потребителите на статистическа информация и респондентите – фирми и домакинства. Ние оставаме и продължаваме да осигуряваме статистическата информация за област Шумен”, казва в съобщение до медиите Атансула Настева.

През 2016 г. новият отдел „Статистически изследвания” – Шумен ще празнува 70 години от създаването на местните органи на статистиката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама