Полковник Ангел Тюфекчиев: Циганизацията е проблем №1 на България

13:28, 07 окт 15 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Циганизацията е проблем №1 на България. Оставили сме циганите да определят управлението ни. Каква е тази власт, която не може да ги постави на мястото им. Ние ще пипаме с желязна ръка." Това заяви в Пловдив полковникът от запаса Ангел Тюфекчиев, който обяви възстановяването на "Военния съюз" в България.

Тюфекчиев не спести и възмущението си от сцена на търговия с гласове, на която станал свидетел в пловдивския квартал "Столипиново".

"Минават от апартамент на апартамент. Плащат по 30-40 лева в зависимост от това колко души в семейството ще гласуват. Накрая ги карат да целуват Корана и да се кълнат в него", разказа той.

Полковникът изнесе статистика, според която в България има около 700 хил. цигани, около 750 хил. пък се самоопределят като турци. От друга страна близо 2 млн. българи живеят извън пределите на страната.

"Властта няма смелост да каже, че отиваме към бездната", посочи той. По думите му военните са длъжни да направят опит да променят настоящата ситуация.

Друг мотив за възстановяване на "Военния съюз" е реалната опасност от бъдеща повсеместна война, която не би подминала и България, както и проблемът с бежанската вълна, предпоставяща раждането на националистически партии в Европа.  

"Бежанците ще породят съпротива в по-интелигентните страни. Така Европа постепенно ще се национализира, защото национализмът е предизвикан патриотизъм", категоричен бе той.

"Създаването на Военния съюз не е каприз, ще бъдем критични и остри, за да докажем, че сме народ, а не мърша", завърши полковник Тюфекчиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама