„Юбер” ще предлага начин за узаконяване на дейността си у нас

13:07, 07 окт 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Юбер” България ще се опита да узакони дейността си у нас, след като е предложила да се внесат  поправки в законодателството, чрез които да се въведе регулация за предоставяните от нея услуги. Това стана ясно след срещата между изпълнителния директор на компанията Димитър Радуков и представители на парламентарната група на Реформаторския блок – Настимир Ананиев, Гроздан Караджов и Радан Кънев.

„Юбер” има и друга възможност, която би коствала повече време – да изчака решението на съда в Страсбург по заведените срещу компанията дела.

Гроздан Караджов, председател на транспортната комисия към НС, обяви пред журналисти, че блокът категорично подкрепя развитието на този тип бизнес в България, но е необходимо да се извършва по определени правила.

„Ако не им харесва законът, който е в действие за таксиметровите компании, да предложат свой собствен, който да уреди регулацията на дейността им”, каза Караджов. По думите му това не е приятелска услуга, а търговска дейност, върху която трябва да се начисляват данъци.

Според реформатора следващата среща между народни представители и „Юбер" България би трябвало да се случи, когато от компанията са готови с конкретно предложение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама