Откриха новоасфалтирана улица в пловдивския район "Северен"

12:58, 07 окт 15 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредната новоасфалтирана улица бе официално открита днес в пловдивския квартал "Гагарин", близо до колелото на Панаира.

И.д. кмет на район "Северен" Лариса Кътова преряза лентата и поясни, че новоремонтираната улица "Колю Фичето" е с площ 1360 кв. м, а дейностите по подновяването й са продължили три седмици. Стойността на проекта е 34 хил. лв., а средствата са отпуснати допълнително от Община Пловдив.

Старата настилка е премахната чрез фрезоване, положена е основа там, където е необходимо. Поставен е плътен асфалтобетон с дебелина 4 см. Целият квадрант е преасфалтиран по искане на жителите, а ремонти не са извършвани повече от 40 години, допълни кметицата.

Вече са фрезовани и предстои асфалтираните и на други улици в квартал "Гагарин" - "Достоевски", "Поп Тодор Евтимов", "Васил Урумов". Те са първите три от общо петнадесет, които ще бъдат реновирани в квартала, похвалиха се от районното кметство.

Ул. "Стефан и Обрейко Обрейкови" също ще бъде преасфалтирана, като преди това ще се махнат старите тротоарни плочи и ще се поставят нови бордюри и регули. Улицата е основната артерия между булевардите "България" и "Дунав".

До две седмици пък ще бъде преасфалтиран и паркингът на бул. "Цар Борис III Обединител" от 15-и до 25-и номер, както и паркинга на ул. "Победа" от 49-ти до 51.

В момента в района текат ремонтни дейности и на улиците "Тича" и "Бързия", като се очаква до края на седмицата да приключат. До края на годината и ул. "Ладога" в кв. "Захарна фабрика" ще бъде ремонтирана, а ако останат средства, ще се подмени и настилката на ул. "Милеви скали" 4, обещаха от кметството в "Северен".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама