Заслужилият треньор по борба Али Салиев ще бъде удостоен с наградата "Никола Икономов"

12:23, 07 окт 15 / Спорт 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почетният гражданин на Разград и заслужил треньор по борба Али Салиев ще бъде удостоен с наградата на името на Никола Икономов по случай 1 ноември - Деня на народните будители.

По традиция наградата се връчва на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост и на 1 ноември - Ден на народните будители.

С нея се удостояват творци и дейци на културата и образованието, учители, научни  работници, юристи с принос към популяризиране на културния живот и културно-историческото наследство на Разградския край.

Предложението за удостояване на Али Салиев с отличието е на Инициативен комитет от педагогическия колектив на Спортното училище в Разград и група граждани.

От 1991 г., с учредяването на Клуба по борба в Разград, Салиев е избран за негов изпълнителен директор, която длъжност заема и досега. Носител е на много отличия и медали на ЦС на БФБ. През 1982 г. му е присъдено званието „Заслужил треньор по борба”. За своята активна обществена дейност Али Салиев е удостоен със званието „Почетен гражданин на Разград”, носител е на Почетния знак на Президента на Република България.

„Удостояването му с наградата на името на Никола Икономов ще бъде заслужено признание на разградската общественост за неговия дългогодишен труд като активен педагог и треньор, допринесъл за популяризирането на спортната слава на Разград и във връзка с неговата 70-та годишнина”, се посочва в докладната, внесена от инж. Любомир Цонев.

Предстои общинските съветници да обсъдят и предложението, постъпило от Инициативен комитет за удостояване с Почетния знак на Общинския съвет в Разград „За принос  към местното самоуправление”на Божидарка Радоева - дългогодишен служител, старши специалист в кметство Благоево.

Призът се присъжда за работа и заслуги в областта на местното самоуправление и се връчва по случай Деня на българската община - 12 октомври.

От 2000 г. до настоящия момент Божидарка Радоева заема длъжността „старши специалист” в кметство Благоево. С безупречната си служебна характеристика  и социална отзивчивост тя допринася за издигане престижа на общинската администрация, утвърждаване модела на успешно административно управление  и  има значим принос към създаване на модерно, справедливо и качествено местно самоуправление, се отбелязва в докладната записка. Според вносителя на докладната инж. Любомир Цонев дългогодишната й отдаденост на каузата  местно самоуправление заслужава признание  и награждаване с почетния знак „ За принос към местното самоуправление „ .

Номинациите предстои да бъдат разгледани утре на заседания на постоянните комисии на Общинския съвет, а решенията за удостояването им с призовете ще се гласува от местния парламент на заседанието им на 12 октомври.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама