Задържаха трима горнооряховчани за телефонна измама

11:42, 07 окт 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже и жена от Горна Оряховица, съпричастни към извършена на 5-ти октомври във В. Търново телефонна измама, задържаха служители на полицейските управления във В. Търново и Г. Оряховица, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В понеделник 82-годишна жена, заблудена по телефона по схемата "колетна пратка" предаде на непознати 2 000 лв.

Припомняме, че непосредствено след получаване на сумата мулето беше задържано от служители на РУ – В.  Търново. От проведените действия по разследването съвместно от служители на двете полицейски управления е установено, че съпричастни към извършеното престъпление са и 43-годишния Е. В., известен на полицията и осъждан, с 13 криминалистически и съдебни регистрации за идентични престъпления, 38-годишния Д. З., известен на полицията и осъждан, за подобни престъпления и 19-годишната С. А., неизвестна до момента на полицията, всички от Г. Оряховица.

Тримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Привлечени са в качеството на обвиняеми. На Д. З. и С. А. е наложена мярка за неотклонение "подписка", а Е. В. е задържан за срок до 72 часа. Инкриминираната сума е устанoвена и иззета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама