Здравко Димитров: Обръч от кандидати натрапва модела "Орешарски" в Пловдив

11:40, 07 окт 15 / Политика 25 760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В следващите 20 дни с честна игра и партньорство между Реформаторския блок и ГЕРБ ще установим модела "Да решаваме заедно" в Пловдив". Това заяви Здравко Димитров пред медиите след срещата с бизнеса, която се проведе в  Новотел Пловдив.

"От известно време предупреждавам, че моделът "Орешарски" се опитва да се настани в Пловдив. Той се провира чрез няколко свързани в обръч кандидати за кмет, чрез медийни манипулации, в които вече се включи една близка до БСП популярна социологическа агенция", каза още Димитров на срещата, на която присъства и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев.

"Тук при вас съм тази вечер, за да изкажа категоричната, непоколебима и искрена подкрепа на Реформаторския блок за Здравко Димитров като кандидат за кмет на Пловдив, за листата, която е зад него, и за кандидатите за районни кметове на община Пловдив", заяви Радан Кънев пред над 300 представители на местния бизнес и допълни, че "Реформаторският блок няма да се умори да обединява хората, за да можем наистина да стигнем до промяна. Задачата да спечелим Пловдив е не само градска задача, тя е и национална и аз ви поздравявам за това, че с присъствието си днес вие се отдавате на нея".

"С лъжи и манипулации, пловдивчани не могат да бъдат накарани да изберат между две лоши алтернативи, след като има верен избор", допълни Здравко Димитров. Според него сегашният кмет не е способен да сформира стабилно десноцентристко управление в Пловдив и неговата слабост е една от двете основни заплаха пред развитието на града. Недоверието на пловдивчани към кмета на общината се превърна в непоносимост. Казах го и продължавам да казвам честно, че кадрови и персонални грешки провалят партньорството между дясно-центристките партии", добави Димитров.

"Другата, по-голяма заплаха идва с обръча от кандидати, които пловдивчани видяха да си подават услужливо топката, в телевизионно студио, в първия ден на тази седмица. Характерно за този обръч от кандидати е, че когато местният председател на БСП говори, те мълчат и го слушат внимателно" каза Здравко Димитров. Той допълни, че местната коалиция "Да решаваме заедно", в която участва Реформаторският блок е мобилизирана и в партньорство с други центристки и дясно-центристки формации ще създаде стабилна коалиция в Общинския съвет.

Ако бъда избран за кмет, най-голямата общинска листа, по нашите данни това най-вероятно ще бъде тази на ГЕРБ, ще предложи председател на Общинския съвет и ще участва в управлението на града, като излъчи заместник-кметове", обяви Димитров. "Ние от "Да решаваме заедно" и Реформаторският блок ще бъдем партньор и основа на тази коалиция. Нашата най-голяма сила е, че обединяваме пловдивчани, че не разделяме съгражданите си на "наши" и "ваши", че искаме да отстраним кадровите и персонални грешки, да представим нов стил на управление и по волята на пловдивчани да продължим модела на дясно-центристко сътрудничество".

Кандидатът на местна коалиция "Здравко Димитров - Да решаваме заедно", в която участва Реформаторският блок, обяви, че бързото подобряване на тротоарите, улиците и пешеходните пътеки в целия град, подобряването на състоянието на ВиК и канализацията, намаляването на местните данъци и такси, промяната на отношението към бизнеса и привличането на нови инвеститори, както и грижата за възрастните хора ще бъдат във фокуса на новото коалиционно управление на Пловдив.

"Всички решения на новия екип и в общинския съвет ще бъдат взимани само след като пловдивчани бъдат информирани и мнението им бъде зачетено", каза още Здравко Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама