Осъдиха на 7 години затвор пиян шофьор, убил спътник

11:32, 07 окт 15 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
7 години затвор получи 37-годишния Стилиян Щерев  за това, че пиян предизвикал катастрофа, в която загинал негов спътник. Решението бе взето от състав на Шуменския окръжен съд вчера.

Фаталният инцидент станал на 14 ноември 2013 г. Около 18.30 часа двамата пътували от село Векилски към село Пет могили с лек автомобил Опел “Вектра” с шуменска регистрация.

Колата се движела с несъобразена скорост, когато излязла от шосето и се блъснала в крайпътно дърво. Следствие на удара автомобилът се преобърнал.

На място са пристигнали полицейски, спасителен и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Те откарали двамата пострадали в МБАЛ- Шумен. Там обаче спътникът – 26-годишен мъж починал следствие на получените травми.

След преглед е установено, че шофьорът Стилиян Щерев бил с фрактура на челюстта.

Според документите по делото Щерев е управлявал „Вектрата” със 120 км/ч в пияно състояние – с 1,08 промила.

Съдът е намерил Стилиян Щерев за виновен и му е наложил наказание от седем години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Той губи и правото да управлява МПС за срок от  девет години.

Съдът зачита времето, през което  подсъдимия е с мярка за неотклонение „задържане под стража”, считано от 15.07.2015 година.

Подсъдимият Щерев ще трябва заплати по сметка на ОД на МВР - Шумен и сумата 2633 лева като разноски направени в досъдебното производство, както и сумата от 5 лева за издаването на изпълнителен лист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама