Година затвор за варненец, разпространявал нaркотици

10:54, 07 окт 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
27-годишният Йордан Стойков влиза в затвора за една година при първоначален строг режим за разпространение на наркотици. Присъдата е наложена след одобрено споразумение от съда. Варненецът Стойков се призна за виновен за държане на марихуана и метамфетамини. 

Варненският окръжен съд одобри споразумение между прокуратурата и по отношение на 33-годишната Полина Иванова. Тя е обвинена за разпространение на наркотици в затвора.  Варненката Иванова се призна за виновна, че през периода от септември 2014 г. до януари 2015 г., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества: хероин с общо нетно тегло 5.82 грама на обща стойност 608 лева и марихуана с нетно тегло 2.78 грама. 

Подсъдимата се призна за виновна и за опит сама и чрез Росица Радева като посредствен извършител, да разпространи високорисковите наркотични вещества на двама затворници, като деянието останало недовършено поради независещи от волята й причини. 

Съдът наложи на Иванова две години лишаване от свобода, отложено с 4-годишен изпитателен срок, както и глоба от 5000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама